A múlt vasárnapi Szingapúri Nagydíjon szerzett győzelmével Lewis Hamilton 40 pontra növelte előnyét az üldöző Sebastian Vettellel szemben, így a Mercedes címvédője már egyértelműen a 2018-as Forma-1-es világbajnokság favoritja.

Ezzel együtt a ferraris német korábbi főnöke, a Red Bull-os Christian Horner arra figyelmezteti Hamiltont, hogy még nincs vége, a következő hat futamon fordíthat Vettel, megtette már korábban is:

“Általában elég jól teljesít nyomás alatt” – mondta korábbi versenyzőjéről. “Az biztos, hogy nem fogja feladni. Volt már 40 pont körüli hátrányban máskor is, 2012-ben, ha jól emlékszem. Persze az biztos kiábrándító volt számára, hogy ezen a futamon is alulmaradt Lewisszal szemben.”

“A Ferrari nagyon gyors autó. Még mindig van hátra hat futam, 150 pont szerezhető. Még mindig megtörténhet bármi, de Lewis egy futamgyőzelem plusz egy harmadik hely előnyben van (25+15 pont – a szerk.), úgy tűnik, most már ő irányít. Neki elég csak egyenletesen teljesítenie az idény végéig, a Ferrarinak viszont hátrányból kéne fordítania.”