Az előző, Olasz Nagydíjon szerzett pole-pozíciója után csak az ötödik legjobb időt futotta Kimi Räikkönen a 2018-as F1-es Szingapúri Nagydíj időmérőjén. A szakértők előzetesen Ferrari-fölényt vártak a villanyfényes futamon, ám mind a Mercedes, mind a Red Bull az olaszok előtt jár eddig.

Räikkönen lemaradása közel nyolc tizedmásodperc volt Hamiltonhoz képest. Elmondása szerint gyenge teljesítménye a gumik működésére vezethető vissza, a finn nem tudta felmelegíteni a hiperlágy abroncsokat. „Nehezebb volt, mint amire számítottunk, de számos dolog változhat az edzés és az időmérő között” – mondta a finn, aki jövőre már a Sauber versenyzője lesz. „Emiatt felesleges nézni a köridőket a gyakorláson. Sok dolog megváltozhat gyorsan, főleg ezen a helyszínen.”

2007 világbajnoka a forgalommal sem volt maradéktalanul elégedett. „Nem akadályoztak a gyors körömön, de volt forgalmunk a kivezető körökön. Nehezebb volt így a gumikat működésre bírni, de ez egyértelműen látszott már a hétvége kezdete óta” – mondta.

A finn a visszaesés ellenére is pozitívan várja a vasárnapi rajtot. „Mindenki közel van a másikhoz, hektikus versenyre számítok” – mondta Räikkönen, aki bízik autója teljesítményében. „Megpróbáljuk a legjobbat kihozni a helyzetünkből” – zárta mondanivalóját.