A Mercedes főnöke önmagára és a fél F1-es világra dühös, amiért utánpótlásprogramjuk csődöt mondani látszik. A Forma-1-ből már tavaly kiesett Pascal Wehrlein kezét pénteken engedték el végleg, míg a Force Indiá-s Esteban Ocon 2018 után búcsúzhat, a Forma-2-es ifjoncuk, George Russell pedig nem is számíthat F1-es továbblépésre.

Toto Wolff leginkább Ocon ügye miatt mérges, ugyanis a riválisok – Renault, McLaren, Red Bull – közül senki nem akarta úgy szerződtetni a francia tehetséget, hogy az hosszú távon továbbra is a Mercedeshez kötődik.

Az F1 és általában az autóversenyzés eddig talán legsikeresebb utánpótlás-nevelési programját felmutatni tudó Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner epésen reagált Wolff panaszaira:

“Ha Toto megírna egy csekket, biztosan tudna ülést szerezni a Williamsnél” – mondta a brit Sky Sportsnak pénteken.

F1: A zsugoriság a Mercedes fő baja? 1

“Totónak az a nagy gondja, hogy tehetséges pilótái vannak, szabad ülések viszont nincsenek. A jövő évre ez nagy gond lesz a srácok számára. Három szupertehetséges srác, ketten közülük nagyon erősek. Nagyszerű lenne Ocont az F1-ben látni, és George Russellt is. De lehet, hogy Toto végül kénytelen lesz elengedni őket, ugyanis kár lenne hagyni hogy elkallódjanak csak azért, mert szerződés köti őket (a Mercedeshez)” – magyarázta Horner, aki a héten azt mondta, Merci-szerződés nélkül Ocon lehetne a Toro Rosso egyik favoritja.

Természetesen a Mercedes legnagyobb problémája az, hogy a Red Bull-lal ellentétben nincs egy pilótanevelő csapata, mint a Toro Rosso, de még Ferrari-Alfa Romeo szintű együttműködést sem visz másik alakulattal.

“Mi invesztáltunk a csapatunkba. Elköteleztük magunkat, befektettünk, és Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Max Verstappen személyében meg is lett az eredmény, és már itt jön Pierre Gasly is. Csakis így működhet ez” – mutatott rá Horner.