A Ferrari kedden délelőtt bejelentette, hogy Kimi Räikkönen nyolc közös szezon után 2018 végén elhagyja a Scuderiát. A finn veterán 2019-20-ban az Alfa Romeo Saubernél folytatja, utódja pedig onnan érkezik majd Maranellóba, a jövő évtől a monacói Charles Leclerc lesz Sebastian Vettel csapattársa.

A Ferrari 20 éves neveltje a bejelentések után a Twitteren köszönetet mondott mindenkinek a lehetőségért, külön kiemelte már elhunyt édesapját, valamint nagybátyját, a 2014-es Japán Nagydíjon szenvedett balesete következtében 2015 nyarán elhunyt korábbi Ferrari-reménységet, Jules Bianchit:

“Az álmok tényleg valóra válhatnak: 2019-től a Ferrarinál versenyzek majd a Forma-1-es világbajnokságban. Örökké hálás leszek a Ferrarinak ezért a lehetőségért, és Nicolas Todtnak, amiért 2011 óta segít, valamint a családomnak” – kezdte Leclerc.

“Egy olyan személynek is, aki már nincs velünk, de akinek nagyon sokkal tartozom azért, ami most velem történik, a Papámnak! Jules-nek szintén köszönöm azt a sok mindent, amit nekem tanított, sosem feledünk majd! És köszönetet mondok mindenki másnak is, aki támogatott és hitt bennem.”

“Minden korábbinál keményebben fogok dolgozni, hogy ne okozzak csalódást senkinek, de még be kell fejeznem ezt a szezont ennél a fantasztikus csapatnál, amely lehetőséget adott arra, hogy versenyezzek és megmutassam, mire vagyok képes. Hajrá, Sauber!” – zárta az ifjonc.