A Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérőjének második szakaszában, pontosabban annak végén buta incidensbe keveredett a mclarenes Fernando Alonso a haasos Kevin Magnussen. Miután a dán a felvezető körön megelőzte a spanyolt, a kétszeres világbajnok a gyors köre elején vissza akarta venni a pozíciót, ám Magnussen nem hagyta magát, így a sikánban birkózva mindkettejük lehetősége elszáll, nem jutottak tovább.

If you’re driving, you’re racing 😛 . #F1 Formula1 #ItalianGP #Monza #Alonso #Magnussen

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés, Szept 1., 2018, időpont: 9:28 (PDT időzóna szerint)

A versenybírók is megvizsgálták az esetet, de büntetés nem lett belőle, a stewardok úgy látták, a kép pilóta épp eléggé kiszúrt magával, azonban mindketten ütőseket nyilatkoztak a másikról.

Magnussen azt mondta, inkább felkötné magát, mint hogy elengedje a spanyolt, míg Alonso arra utalt, hogy a Haas autója tulajdonképpen túl jó Magnussenéknek, hiába az a 3-4. legerősebb járgány, mégsem tudott vele a Q3-ba jutni a dán.

Ez a megjegyzés nagyon nem tetszett a Haas csapatfőnökének, Günther Steinernek:

“Fernando a McLarenhez igazolt, a McLaren pedig a Q1-ből is alig tud kikeveredni. Nem én tehetek erről, nem én döntöttem (arról, hova szerződik). A maga nevében beszéljen, ne másokéban, ez egy jó alapelv az egész életre” – mondta a Motorsport.comnak, hozzátéve, hogy ő előre sejtette, hogy gond lesz, amikor az autói Alonso egész hétvégén lassú McLarenjének közelébe kerültek a Q2-ben.

“Láttam, hogy (a versenyzőink) Alonso mögött mentek ki, gondoltam is, hogy na, kezdődik, de mondani nem akartam semmit, mert még én tűntem volna paranoiásnak, de aztán meg is történt az incidens. Azt hiszem, látható a trend: Alonsónak nincs vesztenivalója, nekünk viszont igen.”

“Alonso még a legjobb formájában sem tudta tartani velünk a lépést, még a legjobb szélárnyékkal is lehetetlen volt számára, hogy elkapjon minket. Ha Kevin megelőzte a Parabolica előtt, jó okkal tette.”

F1: A csapatfőnök is üti Alonsót 1

Alonso és Magnussen nem most keveredett először balhéba, az elmúlt egy évben több incidensük is volt már. Steiner nem tudja, hogy a spanyol külön “utazik-e” a dánra:

“Azt Fernandótól kellene megkérdezni, hogy mással is ezt csinálta volna, vagy sem. Igen, panaszkodik, de ő mindenkire panaszkodik, így ússza meg (az incidenseit).”

A tévéközvetítésben látható volt, hogy Steiner a McLaren-főnök Zak Brownnal is szóváltásba keveredett a bokszutcában, de a Haas vezetője azt mondta, épp csak egymásba botlottak amikor ő a garázsba indult, és “nagyon kulturált” hangon beszélték meg a történteket.

Steiner üdvözölte a versenybírók döntését is: “A stewardok ezúttal mindannyiunknak szívességet tettek azzal, hogy nem büntettek, nem keverték meg a dolgokat. Úgy tudom, Kevin rég nem is járt már náluk, lehet, hogy csak hiányzott nekik…”