Fernando Alonso és Kevin Magnussen épp utolsó gyors körükre indultak a 2018-as F1-es Olasz Nagydíj időmérőjének második szakaszában, ám egyikőjük sem tudott javítani, miután egymást akadályozták a pálya első sikánjában. A Haas dánja szeretett volna elmenni a spanyol McLarenje mellett, ám nem sikerült, mivel Alonso hamar újra Magnussen mellé került.

If you’re driving, you’re racing 😛 . #F1 Formula1 #ItalianGP #Monza #Alonso #Magnussen

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés, Szept 1., 2018, időpont: 9:28 (PDT időzóna szerint)

A spanyol keserűen kinevette a csapatrádión Magnussen próbálkozását. A közjáték után egyikük sem javított legjobb idején, Magnussen a 11., Alonso a 13. helyen zárta a szombati napot.

Az esetet követően Alonso elmondta véleményét a történtekről. Szerinte butaság volt ilyet tennie Magnussennek, mivel a Haas-Ferrarival akár jobb eredményt is elérhetett volna az incidens nélkül. „Mindnyájan együtt megyünk ki a felvezető körön, de egy Haas-kocsi elkezd előzgetni, és a tömeg közepén kezdi a gyors körét” – mondta az év végén visszavonuló kétszeres bajnok.

„Így együtt kezdtük a körünket, együtt értük el a sikánt, elrontva ezzel mindkettőnk körét. Számos kiváló pilóta van a mezőnyben, és itt vannak a Haas versenyzői, akik a mezőny harmadik-negyedik legjobb kocsijával kiesnek a Q2-ből” – szúrt oda Magnussennek Alonso.

„Bejutottam a Q2-be, ez volt a célom. Számomra nem jelent nagy változást, inkább nekik rossz, de ez nagyon szórakoztató” – zárta a spanyol mondanivalóját, akit dán kollégájával együtt beidéztek a versenybírók.