A Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérőjén a Q2 végén elég nagy volt a forgalom, sokan igyekeztek az utolsó pillanatban gyors kört futni, azonban Fernando Alonso és Kevin Magnussen lehetősége elúszott, miután rögtön az első kanyarban csatába keveredtek.

A mclarenes spanyol a célegyenes végén megpróbált bebújni a haasos dán elé, aki viszont nem hagyta magát, a sikánban birkóztak, ami után természetesen semmi esélyük nem maradt a javításra. Alonso a 13., Magnussen a 11. helyen búcsúzott.

If you’re driving, you’re racing 😛 . #F1 Formula1 #ItalianGP #Monza #Alonso #Magnussen

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés, Szept 1., 2018, időpont: 9:28 (PDT időzóna szerint)

Alonso könnyedén vette a történteket, a kiesés után arról beszélt nevetve, hogy Magnussen veszített többet a makacssága miatt, de a dán versenyző rendesen berágott a kétszeres világbajnokra:

“Azt hitte, hogy az első kanyar bejáratánál majd megelőzhet. De inkább felakasztanám magam, mint hogy elengedjem! Nem engedtem el, azzal a saját körömet is tönkretettem volna. Azt várhatja! Tudom, hogy azt hiszi, ő az isten, de nem játszunk ilyet. Ostoba, szükségtelen dolog volt (tőle). Utána meg még odajött hozzám és a pofámba röhögött. Ez nagyon tiszteletlen. Alig várom, hogy visszavonuljon!”

Az esetet a versenybírók is megvizsgálták, egyik pilótát sem találták egyértelműen felelősnek, így büntetés nem lett az ügyből.