Fernando Alonso a nyári szünet alatt bejelentette, hogy az idény végén elhagyja a McLarent és a Forma-1-et, ám előtte hosszú hónapokig teljes volt a bizonytalanság, merre is mozdul a kétszeres világbajnok.

Többször is felmerült, hogy a McLarennél négy évig küszködő spanyol visszatérhetne “eredeti” csapatához, az újra építkező gyári Renault-hoz, ahol összesen hat évet töltött el 2003-2006 és 2008-2009-ben, nemrég pedig egy interjúban azt mondta, több ajánlata is volt a jövő évre, ám a francia gyártó F1-es főnöke, Cyril Abiteboul tisztázta, hogy ők nem voltak a kérők között:

“Hogy őszinte legyek, annak ellenére, hogy nagyon tisztelem Fernandót, aki a világ egyik legjobb autóversenyzője, nem” – mondta a Crash.netnek a kérdésre, hogy gondoltak-e a szerződtetésére.

“Éreztük, hogy a pályafutása azon szakaszában jár, amikor azonnal versenyképes autóba akar ülni, azonnal a győzelmekért akar küzdeni. Ez az elvárása, és ha ezt nem kapja meg, akkor az csak további frusztrációhoz vezet. Mi pedig nem vagyunk ebben a helyzetben jelenleg. Nekünk két olyan versenyző kell, aki megérti ezt és hosszú távra képes elkötelezni magát a projekt támogatása mellett” – magyarázta.

F1: A Renault nem hívta Alonsót 2019-re 1

A Renault idén Nico Hülkenberget és Carlos Sainzot versenyezteti, de 2019-től a most még Red Bull-os Daniel Ricciardo ül majd a német mellé. Abiteboul elmondta, hogy nem volt könnyű Sainz, Ricciardo és a korábbi neveltjük, Esteban Ocon közül választani.

“Ha megnézzük a három lehetőséget, azt kell mondjam, hogy a Carlosszal való további munka, Esteban és Daniel is nagyon jó választás lehetett volna, tulajdonképpen mindhármukkal ugyanannyira elégedettek lehettünk volna.”

“Nyilván Daniel amolyan wow-faktorral is bír, mert erre nem igazán számítottak az emberek, de természetesen nem az alapján választottunk versenyzőt, hogy mekkora meglepetést generál egy napig. Az igazi wow-hatás akkor jön majd, amikor a következő két év során elkezdünk futamokat nyerni.”