Miután a nyári szünet első hetének végén Daniel Ricciardo bejelentette, hogy a Renault kedvéért 2018 végén elhagyja a Red Bullt, felvetődött, hogy Fernando Alonsóval pótolhatnák az ausztrált.

A lehetőséget a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner gyorsan elvetette, maga Alonso pedig a közösségi médiában kinevette a dolgot, azonban ezzel nem lett vége, a Belga Nagydíj csütörtöki napja óta felpörgött a téma, a kétszeres világbajnok egy interjúban azt mondta, az évek alatt hétszer, csak idén kétszer hívták – másodszorra augusztusban –, Horner és az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko azonban többször is kategorikusan cáfolt.

Alonso szombaton Spában az újságíróknak újra reagált a Red Bull állításaira.

“Tudom, hogy (Horner) tegnap (pénteken) azt nyilatkozta, hogy csak 2007-ben ajánlottak nekem szerződést, de tavaly a Red Bull TV-nek egy interjúban pedig arról beszélt, hogy többször is versenyzői ülést ajánlott nekem, és ha 2009-ben, 2011-ben vagy 2013-ban elfogadtam volna, akkor valószínűleg négyszeres világbajnok lennék. Szóval ennyit az igazmondásáról, ehhez nem is kell mit hozzátenni.”

Alonso azt mondta, négy-öt alkalommal utasította vissza a Red Bull ajánlatait:

“2007-ben nehéz döntést kellett meghoznom a McLarentől való távozás után. Hívott a Red Bull, hívott a Toyota és visszahívott a Renault is. A Renault-t választottam, ugyanis akkor a családomnak tekintettem őket. A Red Bull meg nem volt valami versenyképes akkor, a Toyota pedig küszködött.”

“2009-ben már stresszes volt (a Renault-nál). Négy napom volt a döntésre. Elég komoly tárgyalásokat folytattam a Ferrarival. Akkor úgy gondoltam, hogy a Ferrari a legbiztonságosabb, legjobb választás. Ma is büszke vagyok arra a döntésre. Talán ha lett volna varázsgömböm, más lett volna a véleményem, de anélkül az ember nem mond nemet a Ferrarinak.”

F1: Alonso elmondta, miért nem ment a Red Bullhoz 1

A spanyol állítja, hogy a Red Bull a ferraris évei alatt is kétszer hívta:

“2011-ben és ’13-ban, akkor inkább azért, mert Webber jövője mindig bizonytalan volt az idénynek ebben a szakaszában. Általában így, Spa környékén beszéltünk. De jól éreztem magam a Ferrarinál. Bajnokságot nem nyertünk, és úgy tűnhet, hogy nem voltunk versenyképesek, de azért csak háromszor is második lettem a világbajnokságban. Minden ajánlat idején a Ferrarié volt a szívem és mindig úgy gondoltam, hogy a következő év jó lesz.”

Alonso azt is elmondta, miért nem élt a Red Bull állítólagos 2019-es ajánlatával:

“Más ajánlatokat is kaptam (2019-re). De nem hiszem, hogy bármelyik ajánlat is megfelelt volna a Forma-1-es céljaimnak. Ezek az ajánlatok, beleértve a Red Bullét is, nem a győzelemre szóltak. Talán az összes ajánlattevő legalább egy másodpercre volt a pole-tól, ahogy ma is láthattuk. Az ötödik, hatodik, hetedik, akárhányadik helyek nem jelentenének olyan kihívást és motivációt, amilyet a Forma-1-en kívül találhatok 2019-re. Szóval pár hónappal ezelőtt meghoztam a döntést és nagyon elégedett is vagyok vele.”