Egész hétvégén remek volt Kimi Räikkönen tempója. A finn egyik kedvenc pályája Spa, a jelenlegi mezőnyből ő nyert itt a legtöbbször, szám szerint négyszer.

Azonban most nehéz dolga lesz, ha ötödször is nyerni akar, mivel csak a hatodik helyre sikerült kvalifikálnia magát a 2018-as F1-es Belga Nagydíj időmérőjén. A Q3-ban megérkező eső megtréfálta a finn pilótát és csapatát, a kavarodásban nem tankoltak rá autójára, így nem maradt elegendő üzemanyaga egy újabb gyors körre.

„Tudtam, hogy mennyi üzemanyagunk van, de fogalmam sem volt, hogy nincs időnk megtankolni és újra kimenni” – mondta 2007 világbajnoka. „Szerintem meg kellett volna állnunk üzemanyagot tölteni, amikor kereket cseréltünk, de nem tettük, nem tudom, miért. Még nem volt megbeszélésünk.”

„Nem így kellett volna alakulnia a dolgoknak, de ez van, ki kell derítenünk, miért történhetett így. Azt hittem, van elég időnk, de így alakult” – tette hozzá Räikkönen.

Csapattársa, Sebastian Vettel szerint is volt némi káosz az olasz csapatnál. Ő jobban járt, mivel a második helyről kezdheti a vasárnapi nagydíjat, de utolsó körében az ő próbálkozása sem volt túl éles. „Nem hiszem, hogy mindent jól összeraktunk volna. Az utolsó körömön lemerült az akkumulátorom. Meglepődtem, amikor átmentem a célvonalon, és láttam, hogy a töltöttség alacsony. Sokba kerülhetett ez” – mondta a pole-pozíciós Lewis Hamiltontól hét tizedmásodperccel elmaradó német.

A Red Bull pilótái is hasonló cipőben jártak, mint Räikkönen, az energiaitalosok a negyedik sorból kezdhetik majd a versenyt.