Az 50 éves szakember 2008, azaz a kezdetek óta dolgozott a Force Indiánál, az utóbbi években pedig, a tulajdonos-főnök Vijay Mallya távolléte miatt a névleg helyettes csapatfőnök irányította a silverstone-i alakulatot.

Fernley képviselte a Force Indiát a többi csapattal és az F1-et irányító FIA-val és a jogtulajdonos Libertyvel folytatott megbeszéléseken is, és általában a privát csapatok legfőbb szószólója is volt.

A Force Indiát a Magyar Nagydíj előtt vonták csődeljárás alá, ám a nyári szünetben az eddig a Williams fő támogatójaként valamint pilótájuk, Lance Stroll édesapjaként ismert Lawrence Stroll vezette befektetői csoport megvásárolta a csapatot.

Bár Fernley szolgálataira nem tartanak igényt Strollék, az eddigi csapatigazgató, a Force India másik “frontembere”, Otmar Szafnauer maradt, sőt őt nevezték ki csapatfőnökké. A technikai igazgató Andrew Green megtartotta pozícióját.

Egyelőre nem világos, hogy elindul-e a Force India a hétvégi Belga Nagydíjon, ugyanis Strollék csak a csapat eszközeit vásárolták meg, a Forma-1-es indulási jog továbbra is a korábbi tulajdonosok, Mallya és Subrata Roy cégénél van. A Force India így jogilag teljesen új csapatnak számít, ami komoly fejtörést okoz az FIA-nak, ráadásul “új belépőként” odavesznek majd az eddig gyűjtött pontok és három évig az év végi pénzelosztásban is sokkal hátrányosabb kategóriába sorolják őket.