Ahogy a Vezess is megírta pénteken, a Force India-csapat csődvédelmet kért, a háttérben az alakulat életben tartásán dolgoznak.

A RaceFans.net azt is kiderítette, hogy a csődeljárást a csapat pilótája, Sergio Perez, pontosabban a versenyzőhöz és menedzseréhez, Julian Jakobihoz kötődő cég, a Guernsey-n bejegyzett Brockstone kezdeményezte szerdán egy 4 millió dolláros tartozás miatt.

A motorszállító Daimler/Mercedes-csoport, amelynek 10,5 millió euróval tartozik a csapat, valamint a főszponzor BWT is támogatta a beadványt. Egyes pletykák szerint az ügy elindítása mögött áttételesen pont a Mercedes áll.

A csődeljárás időzítése nem véletlen, mindenki abban reménykedik, hogy a Magyar Nagydíjat követő nyári szünetben a csapat munkájának megzavarása nélkül lehet majd megoldást találni.

A Force India csapatigazgatója, Otmar Szafnauer pénteken a Hungaroringen azt mondta, hamarosan tőkeinjekcióhoz jut a silverstone-i alakulat:

“Úgy gondolom, hogy azonnal jön a pénz. Tudom, hogy a háttérben folynak a tárgyalások, de a részleteket nem ismerem, hiszen nem vagyok résztulajdonos. Amúgy többet tudnék. De úgy gondolom, nagyon hamarosan meglesz.”