Az amerikai Santino Ferrucci a Forma-2 silverstone-i fordulójának hétvégéjén rövid úton elintézte az idényét, sőt talán az európai versenyzői kilátásait is, miután a második versenyen kétszer ütközött csapattársával – másodszorra már a leintés után –, megszegett több más, a bokszutcai biztonsági előírásra vonatkozó szabályt, az ügyekben indult vizsgálatokban az idézés ellenére nem jelent meg a versenybírók előtt, ráadásul még a közösségi médiában is puffogott egy sort.

A 20 éves Ferruccit a versenybírók a kb. 22 millió forintnak megfelelő pénzbírság mellett két fordulóra – négy futamra – szóló eltiltással büntették, és bár az ifjonc másnap már töredelmesen kért bocsánatot mindenkitől, nem sokkal később csapata, a Trident is elküldte.

Ferrucci ugyanakkor a Forma-2-es szereplés mellett a Forma-1-es Haasnál is alkalmazásban állt tesztpilótaként, sokáig nem lehetett tudni, ott megtartják-e. Mostanra kiderült, hogy igen.

“Úgy gondolom, hogy egyelőre megtartjuk a programunkban. Meglátjuk, hogyan szerepel az IndyCarban. A srác csak igyekszik versenyzői karriert építeni, mi nem fogjuk kirántani alóla a szőnyeget” – mondta a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner csütörtökön Spában.

Ahogy Steiner is utalt rá, Ferrucci az amerikai IndyCarban keresett menedéket, a Dale Coyne Racingnél vesz majd részt a szezon utolsó két fordulójában.