A Forma-1-es Brit Nagydíj betétrendezvényeként bonyolított a silverstone-i Forma-2-es forduló vasárnapi futamán a Trident-csapatnál versenyző amerikai Santino Ferrucci önpusztító üzemmódba kapcsolt: a futamon, majd a levezető körön(!) is ütközött csapattársával, Arjun Mainivel, majd a kihágások miatt indított vizsgálatokon nem jelent meg a versenybírók előtt. A stewardok nem voltak elnézőek, négy futamra eltiltották és közel 22 millió forintnak megfelelő összegű pénzbírságot szabtak ki rá.

Ferrucci később töredelmesen bocsánatot kért mindenkitől, ám ahogy sejteni lehetett, ezzel már nem tudta megmenteni a Forma-2-es ülést. A Trident ma bejelentette, hogy szerződést bontottak a 20 éves amerikaival.

A versenycsapat indoklásában elsőként a silverstone-i történteket említette, ugyanakkor rámutattak, hogy Ferrucci a nem teljesítette a csapat felé vállalt pénzügyi kötelezettségeit sem. A pilóta a szponzoraira mutogatott az elmaradt pénzek miatt, ugyanakkor az Indycar június 1-3-i, detroiti fordulóján való indulásra képes volt előteremteni a pénzt.

Ferrucci az F2-es versenyzés mellett a Forma-1-es Haas-csapat tesztpilótája is, de igen valószínű, hogy hamarosan ennek is búcsút inthet.