Ahogy hétfőn megírtuk, a Forma-2-ben a Trident-csapatnál versenyző amerikai Santino Ferrucci önpusztító produkciót adott elő: a futamon, majd a levezető körön(!) is ütközött csapattársával, Arjun Mainivel, majd a kihágások miatt indított vizsgálatokon nem jelent meg a versenybírók előtt. A stewardok nem voltak elnézőek, négy futamra eltiltották és közel 22 millió forintnak megfelelő összegű pénzbírságot szabtak ki rá.

A 20 éves pilóta hétfőn már észnél volt, töredelmesen bocsánatot kért mindenkitől és igyekezett magyarázni a bizonyítványt:

“Szeretném kifejezni a legőszintébb bocsánatkérésemet a vasárnapi, silverstone-i Forma-2-es versenyen történtekért! Borzalmasan rosszul döntöttem a futam végén, amikor túl közel mentem a csapattársamhoz, Arjunhoz, és csak akkor rántottam el a kormányt, amikor súroltam a gumiját – szerencsére az autója nem sérült meg.”

“Nem volt előre megfontolt, szándékos, megtorlás jellegű a dolog, egyszerűen a düh és a frusztráció munkált bennem, ugyanis szörnyű szezonom van. Nincs mentségem azon kívül, hogy egy 20 éves olasz-amerikai vagyok, akiben hatalmas szenvedély munkál az autóversenyzés iránt, ami egy igen szenvedélyes sportág. Bár sok minden készítette elő az elborulásomat, ez nem nem mentség, ígérem, hogy többet nem fordul elő ilyen.”

“Tisztában vagyok vele, hogy nagyon sokakra hoztam szégyent, bocsánatot kérek a szponzoraimtól, a Tridenttől, a versenyzőtársaimtól, a Haas F1-től, a szurkolóimtól, a barátaimtól és a családomtól!”

“Szeretnék bocsánatot kérni az FIA versenybíróitól is, amiért nem tudtam megjelenni a meghallgatáson! Másokkal együtt véletlenszerű doppingtesztre vittek, így több int egy órával később értem vissza a paddockba. Akkor gyorsan összepakoltam, és indulnom kellett a repülőtérre, hogy elérjem a kora délutáni járatot az USA-ba, hogy otthon lehessek egy sürgős családi egészségügyi gond miatt. Akkor értesültem a versenybírói idézésről, amikor már távozóban voltam a pályáról, és küldtem is e-mailt a csapatigazgatómnak, amelyben elmagyaráztam, hogy nem volt választásom, mennem kellett.”

Ferrucci Mainivel együtt a Forma-1-es Haas-csapat tesztpilótája, ám lehet, hogy a történtek után már nem sokáig marad az. Amikor a Haas csapatfőnökét, Günther Steinert kérdezték az ifjonc jövőjéről hétfőn, így reagált:

“Csak a tévében láttam az incidenst a verseny közvetítésében. Hallottam, hogy vannak bizonyos problémák. A héten foglalkozom majd ezzel, amikor már többet tudok az egészről. Tudok róla, láttam, mi történt, de egyelőre nincs elég információm ahhoz, hogy döntsek.”

Az biztos, hogy a Trident-csapat nem lesz elnéző Ferruccival, már vasárnap jelezték, hogy a jogászaik megvizsgálják a helyzetet, a pilóta szerződését.