A vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíj egyik kulcsmomentuma volt, amikor a rajtot rosszul elkapó és visszaeső Lewis Hamiltont a ferraris Kimi Räikkönen egy elfékezés után kilökte. A Mercedes pilótája visszaesett a mezőny legvégére, míg a finn veterán 10 másodperces időbüntetést kapott, ám az igen fordulatos, szórakoztató és izgalmas verseny végén mindketten a dobogón végeztek, Sebastian Vettel mögött Hamilton a 2., Räikkönen a 3. lett.

A Mercedesnél ugyanakkor nagyon nem vették jó néven a rajt utáni incidenst, Hamilton már a dobogós nyilatkozatában azt sugallta, hogy szándékosan üthette ki őt Räikkönen.

A finn pilóta felesége, Minttu ezt nem hagyta annyiban, az Instagramon nem nevesítve ugyan, de az angolnak üzent: “Aki sír, mint egy kislány, amikor veszít, az menjen balettozni! #csakszólok”

F1: Räikkönen neje beszólt Hamiltonnak 1

A Mercedes-főnök Toto Wolff a futam után a korábban a Ferrarinál, ma már a Merci technikai főnökét, James Allisont idézte, aki állítólag azt vetette fel neki az ütközést követően, hogy “vajon szándékos volt vagy csak inkompetencia?”

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene alaposan berágott a korábbi munkatárs szavain:

“Ki az inkompetens? Kimi? Ki ő (Allison), hogy megítélje, mit csinál a versenyző az autóban?! Ha tényleg ilyet mondott, szégyellheti magát! Allison évekig Maranellóban dolgozott, de úgy tűnik, most itt, Angliában kell megtanítanunk, hogyan viselkedik egy úriember. Jacques Villeneuve-től (1997-es F1-bajnok, tévés szakkommentátor) elfogadom, amit mond, mert versenyző volt, de ettől a figurától?!” – háborgott a Sky Italiának Arrivabene.