Csak másodszorra sikerült szóra bírnia Martin Brundle egykori F1-es pilótának Lewis Hamiltont a 2018-as F1-es Brit Nagydíj után. A szokásos gyors interjúnál ne jelent meg a verseny második helyezettje, így a dobogóra kellett felmennie a Sky Sports kommentátorának, hogy kikérdezhesse a hazai pályán versenyző Hamiltont.

A pezsgőzés után elárulta, miért nem volt először elérhető. „Nézzétek, nektek könnyű ülni és nézni a versenyt. Nekem még a tökömön is izzadság folyik” – fogalmazott Hamilton. „Minden energiámat kiadtam magamból, semmi nem maradt, amikor visszatértem.”

„Az emberek szerint kiszállok az autóból, mosolygok és integetek, ennyi az egész. Mindent beleadtam, nehezemre esett állni is. Fizikailag elég kemény manapság, más a helyzet, ha az élen áll az ember és ő szabályozza a tempót. Az utolsó helyről jöttem vissza. Egy mély levegőt kellett vennem” – tette hozzá a címvédő.

F1: Alig állt a lábán Hamilton 1

Hamilton megvédte a Mercedes taktikáját, amivel Bottas nem értett egyet. „Nem beszélhetek Valtteri nevében. Nyilván úgy gondolták, hogy ki fogja húzni.”

„A többiek kiálltak előlem, így lehetőségem volt megszerezni a harmadik helyet. Azt hiszem, ez volt a jó döntés. Ha követem őket, akkor mögéjük jövök vissza, és ugyanolyan gumikkal nem lettem volna második” – fejezte be a Mercedes világbajnoka.