Bár valószínű, hogy a Red Bull nagyon szívesen használta volna ki hazai versenyhétvégéjét arra, hogy bejelentse Daniel Ricciardo szerződéshosszabbítását, az év végén lejáró szerződésű ausztrál még mindig nem kötelezte el magát a folytatás mellett.

Ugyan a hírek szerint a Ferrarinál és a Mercedesnél is bezárult már az ajtó, és a McLaren, valamint talán a Renault lehetne alternatíva, Ricciardo egyelőre tárgyal, Spielbergben maga a cégvezér-résztulajdonos, Dietrich Mateschitz volt a partner. Hogy az osztrák milliárdos győzködte a pilótát a maradásról, vagy Ricciardo próbált minél magasabb fizetést kialkudni, nem tudni, de a versenyzőnek jó élmény volt a dolog.

“Beszéltem a nagyfőnökkel, akit nagyon bírok. Kár, hogy nem ő egyedül vezeti a csapatot, mert vele minden simábban megy. De még át kell látnom, mi legyen. Meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok” – mondta a múlt vasárnap 29. születésnapját ünneplő ausztrál.

Ricciardo döntését nem csak a Red Bull, hanem a Renault is szeretné mielőbb tudni, mert ha az ausztrál mozdul – és nem hozzájuk megy –, akkor az energiaital-gyártó minden bizonnyal az idei évre nekik kikölcsönzött Carlos Sainzot hívja vissza, ebben az esetben pedig az ő pótlását is intézni kell. Az időhúzáson még rajta is veszíthet a spanyol, a Renault a bizonytalanság miatt mást igazolhat akkor is, ha végül mégsem kéri vissza a versenyzőt a Red Bull.

“Nem fogunk örökké várni Ricciardo és a Red Bull döntésére. Vagy sikerül valamit hamarosan elintézni Carlosszal – márpedig ő a legkomolyabb jelöltünk a jövő évre –, vagy alternatívát kell keresnünk” – mondta a L’Equipe-nek a Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul.

Úgy tudni, a Renault-nál a korábban hozzájuk is kötődő, de pár éve a Mercedes programjába átkerült Esteban Ocont nézték ki, aki a Mercinél egyelőre nem számíthat előléptetésre, a Force India súlyos gondjai miatt viszont örömmel választana biztosabb hátterű alakulatot.