Hiába a 2016-os és 2017-es konstruktőri 4. hely, a Forma-1 jelenlegi pénzelosztási rendszere, valamint a tulajdonosok, a már évek óta börtönben csücsülő Sahara Subrata Roy, valamint a hazájában pénzügyi visszaélésekkel vádolt, Angliában “bujkáló” egykori milliárdos, Vijay Mallya helyzete miatt a Force India-csapat a csőd szélén táncol.

A brazil Globo értesülése szerint a silverstone-i alakulat heteken belül fizetésképtelenné válhat, gyors mentőöv híján talán a nyári szünetet sem érik meg.

“Ausztriában Chase Carey (az F1 vezérigazgatója) hosszas megbeszélést folytatott Bob Fernley-vel (a Force India de facto csapatfőnöke)” – tudósított a Globo, mely szerint a fő problémát a cash flow jelenti, mivel a riválisok egy része vétózik, a csapat nem tud előleghez jutni a 2017-es eredmény után járó pénzdíjából.

A Globo szerint jelenleg három potenciális megmentő/vásárló van képben, az egyik a Liberty Media tulajdonosához, John Malone-hoz köthető, a második egy orosz befektető, míg a harmadik a jelenlegi főszponzor, az osztrák vízipari cég, a BWT tulajdonosa, Andreas Weissenbacher.

Ausztriában a motorszállítóként és neveltjük, Esteban Ocon kapcsán is érdekelt Mercedes főnökét, Toto Wolffot is megkérdezték a Force India helyzetéről, ő így reagált: “A pénzügyi helyzet húzós, de sportszempontból jól állnak, így vonzók lehetnek a befektetők számára.”