A múlt hétvégén a Daily Mail dobta be, hogy a motorszállító-váltás ellenére sem túl versenyképes McLarennél egyre nagyobb az elégedetlenség a dolgozók körében, megrendült a bizalom a csapatvezetésben, ma pedig egy újabb cikkben névtelenséget kérő gyári csapattagok inkompetens főnökökre, lehetetlen határidőkre és piti, megalázó jutalmakra panaszkodtak.

A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier a Paul Ricard pályán természetesen nem kerülhette el a fentiekre vonatkozó kérdéseket.

“800-an vagyunk, és hatalmas támogatást élvezünk a dolgozók, a mérnöki gárda felől. Szerintem csak néhány raplis emberről van szó, ami bizonyos értelemben hasznos is, mert sok visszajelzést kaptunk ennek kapcsán, pozitív visszajelzéseket. Ma megjelentek ezek a csoki-gate sztorik is, vicces volt olvasni” – mondta a francia.

“De ez is jó volt, mert számtalan e-mailt kaptunk, az emberek írták, hogy vicc ez az egész. Lehet, hogy van pár elégedetlen, mindig, minden szervezetben lesznek olyanok, akik nem értenek egyet. Nem tudjuk, mi a gondjuk, de szerintem jeleztük már, jöjjenek és mondják el, ahelyett, hogy így üzengetnének.”

Az eredeti cikk szerzője, Jonathan McEvoy konkrétan megkérdezte Boullier-t, hogy lemond-e.

“Nem, nem fogok lemondani. Tudom, hogy ön írt már pár cikket. Én futamokat és bajnoki címeket nyertem minden eddig általam vezetett csapattal, beleértve az F1-et is, és ezt nem veheti el tőlem” – válaszolt.

A McLaren céljait és kilátásait illetően így beszélt a versenyfőnök:

“Az idei autó nyilvánvalóan nem pont úgy működik, ahogy vártuk, de továbbra is kísérletként tekintünk erre, például ma délelőtt is voltak új alkatrészek rajta. Minél többet meg akarunk tudni az autóról, és minél többet meg akarunk tudni a Renault-val közös munkából, hiszen új partnerünk van tavalyhoz képest, új dolgokat kell megtanulnunk, bizonyos műszaki lehetőségeket még nem aknáztunk ki.”

“Ahogy mondtam, ez egy út. A legutóbbi futamon az egyik kipufogócső eltört, kivizsgáltuk a problémát, ez is hozzátartozik az úthoz, a Renault-val való közös munka megtanulásához.”