Hiába a McLarené a mezőny egyik legjobb kasztnija évek óta – mármint saját állításuk szerint! – és hiába váltottak a Honda erőforrásáról a Renault-éra 2018-ra, a csapat idei legjobb eredménye egy 5. hely Fernando Alonsótól, a wokingi alakulat nem produkált döntő előrelépést az előző évekhez képest.

A brit Daily Mail szerint a csapat dolgozóinál a hét elején be is telt a pohár, amikor a versenyfőnök Eric Boullier versenyt követő tájékoztatóján azt hallották, hogy egyelőre nincs magyarázat az autó versenyképtelenségére. A legénység leváltaná a kapitányt, szeretnék visszahozni a korábbi csapatfőnököt, a 2014-ben visszatért – bár azóta megbukott – Ron Dennis által kiszorított Martin Whitmarshot.

A lap érdeklődésére Whitmarsh nem is tagadta, hogy a McLaren dolgozói irányából több jelzést, megkeresést is kapott.

“Egyes McLaren-dolgozók azt mondták, levélben tájékoztatnak a helyzetről. Kértem, hogy ne nekem küldjék a levelet, hanem Mansournak (Ojjeh, résztulajdonos)” – mondta az angol, hozzátéve, hogy ő maga is beszélgetett már az arab-francia üzletemberrel.

“Imádom a csapatot és mélységesen elszomorít, hogy mi lett belőle. Komolyan változtatni kellene a megközelítésen. Túl sok az intrika a vezetésben. Szerintem néhányuknak távoznia kellene. Mansournak is elmondtam a véleményemet, a döntés viszont a tulajdonosoké.”

F1: Zendülés a McLarennél? 1

“A McLaren korábban a Forma-1-es sikerről szólt, ma viszont más irányokkal foglalkoznak – IndyCar, Le Mans, amik nagyszerűek amúgy, de a hideg is kiráz attól, hogy a McLaren erre tart ahelyett, hogy a Forma-1-et tenné az első és egyetlen céllá.”

“A közelben lakom, hogy össze szoktam futni a mclarenes barátaimmal. Nagyon kiábrándultak amiatt, ami történik, nekem panaszkodnak. Tim Goss távozásával nálam is betelt a pohár. Tim egy ragyogó elme, keményen dolgozó, nem intrikáló, értékteremtő csapattag volt, akiből bűnbakot csináltak. Lehet, hogy ő sem tudta a megoldást mindenre, de mindenképp kereste volna őket.”

Whitmarsh a visszatérést sem zárta ki, sőt: “Ha bekopogna egy küldöttség, nem küldeném el őket. Tudják, hol lehet elérni.”