A kétszeres világbajnok Fernando Alonso a hétvégi Kanadai Nagydíjon 300. Forma-1-es versenyhétvégéjén vett részt, ám a jubileumi futam műszaki hibából eredő kieséssel, dicstelenül ért véget. Nem mintha Alonsónak annyi siker jutott volna mostanában: a 2013-as Spanyol Nagydíjon győzött utoljára, míg a dobogóra legutóbb a 2014-es Magyar Nagydíjon állhatott fel.

2016 világbajnoka, Nico Rosberg Montrealban arról beszélt, hogy szinte mindenki szeretné, ha Alonso győzne még, de esélye sajnos nincs sok:

“Mindannyian szeretnénk sikeresnek látni, de senkinek sem kell a csapaton belüli intrikái miatt” – mondta a német rámutatva, hogy a három élcsapatnál nem lenne helye.

Alonso immár negyedik éve küszködik a McLarennél, ahol az idei motorszállító-váltás is csak viszonylagos előrelépést hozott.

“Nem tudom, hogy csinálja, tényleg fogalmam sincs. Tudja, hogy ő a legjobb, aztán a 14. helyre kvalifikál. Hihetetlen” – méltatta a spanyol motivációját Rosberg.

Azért a monacói, majd a montreali kiesés után már Alonso sem tűnik olyan motiváltnak. Amikor a kiszállás után megkérdezték, miről szeretne beszélni a 300. hétvége kapcsán, így felelt:

“Le Mans-ról! Már ma este repülök, holnap egy másik dolog indul, remélem, jó versenyem lesz. Pillanatnyilag vezetjük a hosszútávú vb-t, szóval a mai kiesés után inkább erre koncentrálok” – magyarázta a spanyol, aki a Toyota színeiben idén a teljes WEC-szezont is viszi, a hétvégén pedig a Le Mans-i 24 órás megnyerését célozza.

Alonsónak pillanatnyilag nincs éles F1-es szerződése 2019. A kérdésre, hogy jövőre is ott lesz-e még Montrealban a futamon, így reagált:

“Meglátjuk. Remélem! Egyértelműen jobb tempó kellene az autótól, valahogy versenyképesebbé kellene válnunk, és persze a megbízhatóság is fontos lenne. Az idény elején láthattuk, mennyi pontot szereztem, Monacóban viszont a hetedik helyről estem ki, itt a 10. helyről, szóval eldobáltuk a pontokat. Bizonyos területeken még javítani kell az autón.”