Nico Rosberg és Lewis Hamilton 2013 és 2016 között négy idényen keresztül küzdött egymás ellen a Mercedesnél, ebből három idényben a világbajnoki címért folytatott egymással csatát a két csapattárs.

A hatalmas tét azonban megmérgezte az egykori barátok viszonyát, sőt, Rosberg azt mondja, utolsó közös évükben, a végül számára bajnoki címet hozó 2016-ban a csapat is ellene hangolódott.

“A küzdelmünkre a médiának akkora befolyása volt, amit ők maguk sem gondoltak. A mérnöki stábomra is hatással voltak, hiszen mást sem csinálnak, mint az F1-ről olvasnak, és az olyan címek, mint a Rosberg leszólta a csapatát és hasonlók, még ha nem is voltak igazak, hatottak rájuk. Ott ülök mellettük, ők meg ezt olvassák… Szóval a versenyzőknek nagyon komolyan kell venniük a médiát is” – mondta a német a Sun Sportnak adott friss interjújában.

F1: Ezért fordult Rosberg ellen a Mercedes 1

Rosberg hozzátette, hogy részéről már nincs semmiféle negatív érzés Hamilton iránt:

“Már nem vagyok ellenfél, szóval én nyitott vagyok a semleges viszonyra, néha akár nevetünk is egy jót, miért is ne? Nagyon is tisztelem Lewist és amit elért. Igen, nyilván voltak őrült, feszült dolgok, összeütközések, de ez szerintem elkerülhetetlen, ha a világbajnoki cím a tét. Nagyon kemény verseny volt közöttünk. Én mindig azt mondogattam, hogy csak az adott futamra koncentrálok, ez volt a védekező mechanizmusom. Akkor nem ismertem be, hogy a bajnoki cím a cél, nem beszéltem róla. Egy mentális trénerrel dolgoztam ezen.”