A hétvégi Spanyol Nagydíj után a Forma-1-es mezőny nem hagyta el Barcelonát, hiszen kedden és szerdán a spanyol pályán zajlik az első 2018-as idény közbeni teszt (a második nálunk lesz a Magyar Nagydíjat követően).

A keddi napon 10 csapat 12 autója és 13 pilótája körözött, a leggyorsabb a Red Bull-os Max Verstappen lett, aki késő délután érte el 17:528-as idejét a szuperlágy Pirelliken. A holland a renault-s Carlos Sainzot taszította le az élről, ám a spanyol két fokozattal lágyabb keveréken, a hiperlágyon ért el a maga legjobbját. Mögöttük a ferraris Sebastian Vettel és a haasos Romain Grosjean sorakozott.

Az időket persze nem érdemes nagyon boncolgatni, hiszen nem tudni, ki milyen programot vitt, épp milyen fejlesztést próbált ki milyen beállítások és üzemanyagmennyiség mellett. A megtett távok sem olyan beszédesek már, mint télen, hiszen mostanra mindenütt elég jó a megbízhatóság, szinte minden csapatnál összejött kedden nagyjából két versenytáv.

A Toro Rossónál azért akadt egy kis gond, az indonéz Sean Gelael csak 50 kört tudott összehozni, miután a nap közepén elővigyázatosságból Honda-motort cseréltek az autójában.

A Mercedesnél Lewis Hamilton az idényben bevetni sem szándékozott szuperkemény gumin futotta legjobbját, ugyanakkor az FIA felkérésére érdekes lámpák kerültek fel az autójára, ha minden jól megy, jövőre már a teljes mezőnyben használják majd az esőben fokozott láthatóságot biztosító LED-csíkokat.

A McLaren és a Force India két-két autóval dolgozott, ugyanis most ők végzik a Pirelli gumifejlesztési tesztjét. A McLarennél három pilóta vezetett, a gumis munkán Lando Norris és Oliver Turvey osztozott.

F1: Verstappené az első tesztnap 1