Nem a 2018-as szezonnyitó lesz Max Verstappen kedvenc futama. A hollandot a rajtnál megelőzte Kevin Magnussen, és hiába ostromolta a negyedik helyen haladó Haas-pilótát, nem tudott előzni az Albert Parkban. A nagy küzdelemnek végül egy megpördülés vetett véget, mely során Verstappen a nyolcadik helyre esett vissza.

A kockás zászlót végül a hatodik helyen látta meg, Fernando Alonso mögött, akit a futam végén szintén szorongatott, de megelőzni nem tudta.

„Az elindulásom után rosszul helyezkedtem és elvesztettem a helyem az első kanyarban. Később gondok jelentkeztek, egyensúlyi problémák, majd 4-5 körrel később rájöttünk, hogy valami letört az autóról, és a kanyarok közepén tapadást vesztettem. Emiatt pördültem meg az első kanyarban is” – mondta Verstappen.

„Szerencsére egy teljes kört fordultam, így nem vesztettem túl sokat. A körülményekhez képest, a sérüléssel együtt így is szereztünk pár pontot. Nincs miért aggódnunk, a tempónk jó, csak egy tiszta időmérőt kell futnunk és jól fog alakulni a verseny is” – zárta a fiatal pilóta.

A másik Red Bull-pilóta, Daniel Ricciardo jobb futamot teljesített, negyedik helyen ért célba, a futam végén még a dobogóra is volt esélye. „Szoros volt, a végén még Lewist is láttam. Mindent megtettem ma, amit lehetett.”

„Próbáltam valami kiemelkedőt nyújtani, de jobb lett volna, ha előbbről indulok. Közel voltunk a Ferrari tempójához” – mondta az ausztrál, aki a verseny leggyorsabb körét is megfutotta. „Nem tudom pontosan, Seb hogy ment, de… megfutottuk a leggyorsabb kört, szóval lehet, hogy miénk az egyik, ha nem a leggyorsabb autó a mezőnyben. Reméljük, ezen el tudunk indulni előre.”

F1: Törött autóval is beért Verstappen 1

„A versenytempónk jó, az egykörös tempón van még mit fejleszteni” – mondta az autóról Ricciardo, aki saját bevallása szerint örült volna a futam után, bármilyen eredményt is érjen el. „Hosszú ez a várakozás, az egész hetes elnyújtott készülés a futam előtt. Csak versenyezni akarsz. Reggel boldogan keltem, úgy voltam vele, hogy jól fogom érezni magam, versenyezzünk!”

„Gyorsak voltunk a végén, mindent bevetettem Kimi ellen, de szűk a pálya, nehéz előzni rajta. Megfutottuk a leggyorsabb kört, jó jel ez a következő hetekre nézve” – zárta a mindig mosolygós ausztrál.