Az anyagi nehézségek, a jegyekből származó bevételek és a verseny rendezéséért fizetendő díj aránytalansága miatt a Brit Nagydíjat szervező, a silverstone-i pályát igazgató Brit Autóversenyzői Klub (BRDC) tavaly nyáron felmondta az eredetileg 2026-ig szóló Forma-1-es szerződést, pillanatnyilag csak a 2018-as és ’19-es futam a biztos.

A BRDC korábbi elnöke, a szerződésbontás után, betegség miatt lemondott egykori F1-pilóta, Derek Warwick szerint bár folynak a tárgyalások a Libertyvel, egyelőre nem is lehet pozitív jövőben reménykedni, érdemes lehet felkészülni a Brit Nagydíj elvesztésére:

“A nagydíj túl drága, veszteséggel dolgozunk, ezért is aktiváltuk az opciót. Nagy-Britannia a motorsport bölcsője, de hogy ez azt jelenti-e, hogy mindig is lesz Brit Nagydíj? Egyáltalán nem. Nyilván szeretnénk megtartani a nagydíjat Silverstone-ban, de elérhető áron, hogy maradjon egy kis pénz, amit visszaforgathatunk a pályába. A jelenlegi feltételek mellett ez nem lehetséges” – magyarázta Warwick a Jersey Evening Standardnek a héten.