Nico Rosberg és Lewis Hamilton tizenévesen gokartos csapattársként-riválisként kimondottan jó barátságban volt, ideálisnak tűnt tehát, hogy a Forma-1-ben a Mercedesnél is egy párost alkossanak.

A korábbi jó viszony igen gyorsan megromlott, miután a csapat 2014-ben bajnoki autóval állt elő, a két pilóta többször ütközött, az utolsó időkben már nem is köszöntek egymásnak. Hamilton 2014-es és 2015-ös bajnoki sikerei után 2016-ban a német győzött, de a világbajnoki cím megszerzése után vissza is vonult, részben azért, mert nyugodtabb légkörre vágyott.

A Monacóban Hamilton szomszédságában lakó német néhány hete azt mondta, ő készen állna megjavítani a kapcsolatukat:

“Az, hogy immár nem vagyok versenyben, hogy teljesen kiszálltam, egészen más helyzetet teremt. Ez nagyon sok mindent megváltoztat, én nem látom akadályát, hogy idővel újra normális párbeszéd induljon.”

F1: Hamilton tojik Rosbergre 1

“Mindig is nagyon tiszteltem őt, nincs vele bajom, egyszerűen ellenfél volt, ami nehéz helyzetet teremtett, de a tisztelet mindvégig megvolt. Továbbra is tisztelem őt emberként és versenyzőként is, ez így volt 14 éves korunk óta és így is marad.”

A napokban megkérdezték erről az angolt is, aki ugyanakkor egyáltalán nem nyitott erre:

“Legutóbb Japánban beszéltem Nicóval, de egyáltalán nem kívánok energiát fektetni a viszonyunk megváltoztatásába” – nyilatkozta a Stuttgarter Zeitungnak a négyszeres világbajnok.