Nico Rosberg és Lewis Hamilton tizenévesen gokartos csapattársként-riválisként kimondottan jó barátságban volt, ideálisnak tűnt tehát, hogy a Forma-1-ben a Mercedesnél is egy párost alkossanak.

A korábbi jó viszony igen gyorsan megromlott, miután a csapat 2014-ben bajnoki autóval állt elő, a két pilóta többször ütközött, az utolsó időkben már nem is köszöntek egymásnak. Hamilton 2014-es és 2015-ös bajnoki sikerei után 2016-ban a német győzött, de a világbajnoki cím megszerzése után vissza is vonult, részben azért, mert nyugodtabb légkörre vágyott.

A Monacóban Hamilton szomszédságában lakó német néhány hete azt mondta, ő készen állna megjavítani a kapcsolatukat:

“Az, hogy immár nem vagyok versenyben, hogy teljesen kiszálltam, egészen más helyzetet teremt. Ez nagyon sok mindent megváltoztat, én nem látom akadályát, hogy idővel újra normális párbeszéd induljon.”

“Mindig is nagyon tiszteltem őt, nincs vele bajom, egyszerűen ellenfél volt, ami nehéz helyzetet teremtett, de a tisztelet mindvégig megvolt. Továbbra is tisztelem őt emberként és versenyzőként is, ez így volt 14 éves korunk óta és így is marad.”

A napokban megkérdezték erről az angolt is, aki ugyanakkor egyáltalán nem nyitott erre:

“Legutóbb Japánban beszéltem Nicóval, de egyáltalán nem kívánok energiát fektetni a viszonyunk megváltoztatásába” – nyilatkozta a Stuttgarter Zeitungnak a négyszeres világbajnok.