Az utóbbi idők Renault-motorproblémái miatt a megbízhatóságot helyezték előtérbe a Red Bullnál, a kissé letekert üzemmódban ezúttal nem érte őket motorhiba.

Max Verstappen zárt előrébb a két autó közül. A fiatal pilóta elégedett volt a rajtjával, ám Lewis Hamilton felzárkózásának ő is áldozatul esett, végül ötödik helyen ért célba a holland. „Ez volt a maximum, amit ma elérhettünk. Sokat vesztettünk az egyenesekben, Lewis előzésénél is látszott. Nem volt esélyünk ezen a pályán, nagyon nehéz így.”

„Voltak pozitívumok is, az első 10-15 körben versenyképesek voltunk. Azonban ha próbáljuk visszahozni a kanyarokban, amit az egyenesekben elvesztünk, akkor a gumik teljesen kikészülnek, az autó egyensúlya így elmegy, ami miatt visszaesünk, és még nehezebb az egész” – értékelt röviden Verstappen.

Csapattársa, Daniel Ricciardo motorcsere miatti büntetésének köszönhetően a 14. helyről indulhatott, és azonnal balesetbe keveredett a rajtnál, ám sértetlenül megúszta az incidenst. A pilóta ezek után a hatodik helyig tudott felzárkózni a futam hátralévő részében.

„Bedugult a kettes kanyar, így kívülről mentem volna el, ami mindig kockázatos, de a rajt a legjobb lehetőség pozíciókat nyerni. Nem bántam meg” – mondta az ausztrál.

„Szerencsére nem sérült a kocsi, így képesek voltunk átvágni a mezőnyön, nem olyan gyorsan, mint Lewis, de a tempónkhoz képest jól. Örülök neki” – zárta nyilatkozatát Ricciardo, aki kétfutamos kiesési sorozatát szakította meg.