Lewis Hamilton a szombati időmérő első szakaszában összetörte Mercedesét, majd az autó megjavítása után a bokszutcából kezdhette meg a Brazil Nagydíjat. A britet segítette a biztonsági autós kalamajka, így a 14. helyről folytathatta a felzárkózást.

Hamilton az élmezőnyhöz képest fordított taktikán ment, lágy gumis szettje után a verseny végére a szuperlágyakat tette fel. Ekkor már az ötödik helyen állt a négyszeres bajnok.

Ezek után megelőzte Max Verstappent, majd a verseny végére utolérte a vezető hármast, Kimi Räikkönent ostromolva a dobogóért. A finn azonban jól állta a támadásokat, így végül Hamilton Mexikó után ismét lemaradt a dobogóról.

„Jó móka volt, emlékeztetett a gokartos időkre, amikor hátulról indultam, főleg az első-második évemben” – gondolt vissza Hamilton. „Egyfelől nézve eléggé elcsesztem tegnap, a legrosszabb helyzetbe hoztam magam. Elég gyors voltam ahhoz, hogy pole-ból megnyerhettem volna a versenyt, de nem így alakult, keményebben dolgoztam ma.”

„Reggel felkelve az volt a célom, hogy elfelejtsem a tegnapi hibámat, és pontszerzéssel tegyem büszkévé a csapatot. Próbáltam a harmadik helyre feljönni, de elfogytak a gumijaim a végére, azonban így is élveztem a versenyt és a csatákat” – mondta Hamilton.

„Remélem, ez bizonyította mind nekem, mind másoknak, hogy még mindig ég bennem a tűz, belül még mindig fiatal vagyok, és még rengeteg verseny van bennem!” – emelte ki a brit.

„Tiszta évem volt, ütközések nélkül, aztán összetöröm az egészet. Ám amint mondtam, a tegnapot magam mögött hagytam, a mai nap pozitív volt, nagyon elégedett lehetek a negyedik hellyel. Hatalmas köszönet a rám szavazó rajongóknak, remélem, élvezték a show-t!” – zárta mondanivalóját a nap versenyzőjének is megválasztott pilóta.