Komoly munkát adott a Mercedes szerelőinek Lewis Hamilton, miután összetörte autóját a 2017-es Brazil Nagydíj időmérőjének legelején. A négyszeres bajnoknak nem esett baja, de vasárnap az utolsó helyről rajtol majd.

“Jól vagyok. Gyorsan történt az egész. Szerencsétlen dolog, de ez van. Igyekszem úgy nézni, hogy a kihívásoktól lesz izgalmas, és a leküzdésük ad neki értelmet. Az esetből származó negativitást ki kell zárnom, tovább kell lépnem. Szokatlan tőlem az ilyen, de ez mutatja, hogy mindannyian emberek vagyunk. Holnap igyekszem kiélvezni a versenyt. Pár éve is rajtoltam már itt hátulról, akkor is jó futamom volt” – nyilatkozta a bokszutcába való visszatérés után.

A szabályok szerint az időmérőt követően a parc ferméből kivett autó a bokszutcából indul a futamon, így lesz ez Hamilton esetében is.

“Azt hiszem, a bokszutcából kezdek majd, szóval nem lesz valami izgalmas, de innen csak előrébb tudok jutni. Azt hiszem, módosítanak ezt-azt az autón holnapra, én pedig mindent beleadok majd” – mondta.