Az idén negyedik világbajnoki címét nagyon egyenletes teljesítménnyel megszerző Lewis Hamilton az év folyamán többször is elmondta, hogy 2017 pozitív változást hozott a csapatnál, sokkal jobb, a munkát segítő az atmoszféra, amióta Nico Rosberg helyett Valtteri Bottas a csapattársa.

A tavaly friss világbajnokként váratlanul visszavonult, a Mercedesnél Hamiltonnal négy évet töltő Rosberg azt mondja, szerinte az ilyesmiket inkább bóknak veszi.

“Hadd idézzek valamit Lewis Hamiltontól: Amikor két erős versenyző van a csapatnál, ahogy nálunk volt, amikor házon belül folyik a küzdelem, az olyan, mint egy erős hurrikán a szobában. Ezt Lewis mondta, én pedig bóknak veszem!”

“Tavaly én győztem, szóval érthető, hogy számára nem volt olyan pozitív, de én is így beszélnék, ha én vesztettem volna. De számomra nagyon pozitív volt. Talán a miénk volt a Forma-1 történetének legeredményesebb párosa. A végső, legmagasabb szintre űztük egymást. Nyilván nem könnyű az ilyen helyzet, de ez táplálja a motivációt. Nekem összességében pozitív élmény volt.”

“Egyértelműen nagyon feszült, kiélezett helyzet volt, de annál nagyobb elégtételt jelentett győzni, főképp Lewis ellen, hiszen ő épp most írja át a rekordokat. Ellene győzni baromi jó érzés volt, ezzel beteljesítettem a karrieremet, tökéletes volt a vég.”

F1: Rosberg bóknak veszi Hamilton panaszait 1

Rosberg és Hamilton tiniként gokartos csapattársként baráti viszonyt ápolt, ám a Mercedesnél nagyon megromlott a kapcsolat. A német azt mondja, ő kész újra normális viszonyt építeni.

“Az, hogy immár nem vagyok versenyben, hogy teljesen kiszálltam, egészen más helyzetet teremt. Ez nagyon sok mindent megváltoztat, én nem látom akadályát, hogy idővel újra normális párbeszéd induljon.”

“Mindig is nagyon tiszteltem őt, nincs vele bajom, egyszerűen ellenfél volt, ami nehéz helyzetet teremtett, de a tisztelet mindvégig megvolt. Továbbra is tisztelem őt emberként és versenyzőként is, ez így volt 14 éves korunk óta és így is marad.”