Lewis Hamilton a múlt vasárnapi Mexikói Nagydíjon négyszeres világbajnok lett, a címet volt csapattársától, a 2016-os siker után a Forma-1-est kiszállást választó Nico Rosbergtől vette vissza. A 32 éves angol sietett leszögezni, hogy a némettel ellentétben ő nem választja “a könnyebb utat”.

“Nyilván bármelyik évben választhatnám a könnyebb utat, kiszállhatnék négy bajnoki címmel, ahogy Nico tette, amikor egyszerűen felhagyott a versenyzéssel. De szerintem több van még bennem, még várnak rám sikerek, vannak még kihívások és persze nehézségek is, de szeretem ezt, ez kihívást jelent” – magyarázta a Mercedes versenyzője.

Hamilton az elmúlt években folyamatosan haladt előre az F1-es örökranglistákon, a pole-ok tekintetében már ő a csúcstartó, és az sem lehetetlen, hogy beérje Michael Schumacher 91 futamgyőzelmét és hét bajnoki címét.

“Nos, mindannyian tudjuk, milyen kivételes pilóta volt Michael, hogy mióta állnak a rekordjai, és hogy mindig is… Legalábbis van olyan rekordja, amit nagyon nehéz lesz bárkinek is megdönteni. Egyetlen szezonnak sem úgy futok neki, hogy rekordokat akarok dönteni, sokkal inkább az a célom, hogy tovább javuljak valamilyen téren. Imádom a versenyzést. Más vagyok, mint a többiek, és ezt nagyon szeretem. Nem azt mondom, hogy jobb vagy rosszabb vagyok, de más, és hálást vagyok azért, hogy mire vagyok képes az autóban. Őrületes belegondolni, hogy már elértem egyes rekordokat, hétvégéről hétvégére hallom, hogy ezt meg azt a rekordot hoztam, és még jó néhány év áll előttem” – mondta erről.

Hamilton a versenyzés mellett komolyan foglalkozik a zene és a divat világával is, azt mondja, egy napon, 40 felett eljut majd oda, hogy szeretne egy helyben maradni, de egyelőre túlságosan élvezi a vezetést ahhoz, hogy lemondjon róla. Jelenlegi szerződése 2018 végén jár le, de úgy véli, nem lesz nagy ügy a hosszabbítás:

“Pár héttel ezelőtt már leültünk a gyárban, elkezdtük a tárgyalásokat. Valószínűleg sima ügy lesz.”