A Forma-1-ben a Maláj Nagydíjon mutatkozott be a Red Bull rangidős neveltje, Pierre Gasly, a francia ifjoncot Danyiil Kvjat helyére ültették be Szepangban és Szuzukában.

Gasly a GP2 bajnoki címének tavalyi megnyerése után idén a japán Super Formulában igyekezett formában tartani magát, ami olyan jó ment, hogy egy fordulóval a vége előtt mindössze fél ponttal áll az éllovas Isiura Hiroaki mögött. Logikusnak tűnt, hogy a szezonzáróra visszatérjen Japánba, Kvjat pedig visszavegye az autót, azonban a verseny ütközik a Forma-1-es Amerikai Nagydíjjal, a Toro Rossónál pedig emberhiányt okozna a dolog, hiszen Carlos Sainz Austintól már a Renault-nál vezet.

A Super Formulában Gaslyt versenyeztető, a Toro Rossót jövőre motorokkal ellátó Hondánál ugyan elfogadták volna, ha a francia ifjonc lemond a bajnokságról és az F1-ben gyűjti a tapasztalatokat, de a Motorsport.com értesülése szerint a Red Bullnál úgy döntöttek, mégis inkább Japánba küldik őt.

A szaklap szerint míg Gasly 2018-as ülése szinte biztos, a Toro Rosso főnöke Franz Tost Kvjat jövő évi alkalmazásáról már nincs meggyőződve, ezért szeretne kipróbálni mást is élesben, Austinban.

Egyelőre nem világos, ki ülhetne az autóba, de annyi biztos, hogy a Red Bull-kötődésű Sebastien Buemi elérhető lenne.