Köztudott, hogy a Maláj Nagydíj az év egyik legmelegebb versenye, ráadásul az egyenlítő környéki magas páratartalomnak köszönhetően még inkább megterhelő az F1-es versenygépek vezetése. Idén is 37 fok körüli hőmérséklet uralkodott a versenyen.

Pierre Gasly, a Toro Rosso új versenyzője első futamán megtapasztalhatta, milyen megterhelő egy másfél órás forró verseny, ráadásul ital nélkül.

„Talán a csapat akarta megnehezíteni a dolgomat” – viccelődött Gasly a futam után. „A rendszer működött, de nem volt a cső a számban. Éreztem a vizet, de semmi sem jött a számba. Kissé zavaró volt.”

Szingapúrban Valtteri Bottasnál is előfordult hasonló probléma, ő sem jutott folyadékhoz a szezon egy másik forró futamán.

A franciának az üléssel is az üléssel is meggyűlt a baja:

“Az ülés nem tartott eléggé, nem ideális, de inkább kényelmetlenséget jelentett. Az első körtől mozgott, főleg a tempós részeknél. Nem ültem teljesen az ülésben, csúszkáltam, ami nem volt jó a hátamnak. Elég fájdalmas volt, szóval máris eldőlt, hogy a jövő hétvégére új ülést készítünk.”

Gasly 14. helyen ért célba első versenyén, csapattársa, Carlos Sainz műszaki okok miatt nkiesett

„Végül is pozitív nap volt. Próbáltam nem hibázni és tapasztalatot gyűjteni a következő versenyekre. Biztos, hogy egy jó első verseny volt. Hihetetlen, az első Forma-1-es versenyem! Ez egy nagyon különleges pillanat” – zárta Gasly.