Bár az elmúlt időszakban a pilóta elégedetlenkedő morgolódása ellenére is arról beszéltek a Red Bullnál, hogy a Toro Rossó-s Carlos Sainz nem megy sehova, 2018-ra is velük van szerződése, a Renault-nál pedig hangsúlyozták, hogy az alulteljesítő Jolyon Palmernek egészen az év végéig biztos a helye náluk, most egészen másról hallani.

A német Auto Bild úgy tudja, a Red Bull szerződést bont Sainzcal, aki már a két hét múlva következő Magyar Nagydíjon átülhet a Renault-ba Palmer helyére, ha a francia gyártó hajlandó és képes lesz kifizetni érte 8 millió dollárt. A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko és a Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul a részletekről egyezkedik.

Ha Sainz Nico Hülkenberg partnere lesz a Renault-nál, a Toro Rossónál a tavalyi GP2-bajnok, 2017-re a japán Super Formulába küldött Pierre Gasly kapja meg a helyét.

Sainz távozása jól jöhet Danyiil Kvjatnak, a Red Bull ugyanis így már mindenképp ragaszkodna hozzá, hiszen a Toro Rossónál az ifjonc mellett, de főképp a Red Bull-pilóták esetleges helyettesítésére mindenképp szükségük van egy tapasztalt versenyzőre.