A Brit Nagydíj rendezésére még 2010-ben kötött új szerződést a silverstone-i versenypályát birtokló Brit Autóversenyzői Klub (BRDC), egészen 2026-ig lekötötték a futamot.

A BRDC az elmúlt években többször panaszkodott pénzügyi nehézségekre, mostanra pedig eljutottak arra a pontra, hogy a jegyeladásokból és vendéglátási bevételekből nem tudják fedezni a rendezési díjat, így éltek a szerződésben lévő opcióval, amelyet a határidő utolsó napján, ma élesítettek, és amely alapján a hétvégi verseny után már csak 2018-ban és ’19-ben tartják meg a futamot.

A BRDC elnöke, John Grant a ma kiadott közleményben a már 2015-ös 2,8 és a tavalyi 4,8 millió fontos (970 millió és 1,66 milliárd Ft) veszteségre hivatkozott, hozzátéve, hogy az idei évre is hasonlót várnak annak ellenére, hogy a Brit Nagydíj a versenynaptár legtöbb látogatót vonzó, legjobb jegyeladásokkal rendelkező fordulója.

A BRDC-nél nem titkolják, hogy a cél egy újabb, pénzügyileg kedvezőbb szerződés megkötése, ütőkártyájuk az, hogy – állításuk szerint – Nagy-Britanniában csakis Silverstone képes Forma-1-es versenyt vendégül látni.

A január óta az amerikai Liberty Media által birtokolt Forma-1 szóvivője “sajnálatosnak” nevezte a mai bejelentést:

“A Brit Nagydíjat megelőző hétnek az F1 és Silverstone ünnepének kellene lennie, nagyon sajnálatosnak látjuk, hogy ehelyett Silverstone-ban ezt a hetet választották a helyezkedésre és a három év múlva érvénybe lépő szerződésbontás aktiválására. Továbbra is a Brit Nagydíj megőrzésére koncentrálunk, zárt ajtók mögött, jóhiszeműen folytatjuk a tárgyalásokat a szervezőkkel, bízunk a tisztességes, méltányos megállapodás lehetőségében.”