Ahogy köztudott, az Azerbajdzsáni Nagydíj a 2017-es idény bajnoki éllovasainak ütközését hozta, amikor a futam 19. körében, a biztonsági autós szakasz végén a 2. helyen haladó Sebastian Vettel hátulról ráfutott a vezető Lewis Hamilton Mercedesére, a vélt “féktesztelés” után pedig a német angol riválisa mellé sorolt és oldalról nekiment.

A futamon Hamiltont vétlennek találták a versenybírók, a ferrarisnak pedig 10 másodperces stop&go büntetést, valamint három büntetőpontot osztottak ki, de az ügy ezzel nem zárult le teljesen, ugyanis a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ma újabb vizsgálatot indított, amelynek eredményét a napokban tudjuk meg.

Az elmúlt egy hétben nagyon sokan elmondták a véleményüket a történtekről, és mostanra a Hamilton volt volt csapattársa, a 2016-os világbajnok Nico Rosberg is megszólalt. A tavaly év végén váratlanul visszavonult német az egykori Red Bull-pilóta Mark Webberrel beszélgetett az esetről:

“Mark, te mit gondoltál erről, szerinted ki volt a hibás, Lewis vagy Sebastian? Csak őszintén!” – kérdezte az ausztrál veteránt, aki azt mondta, “könnyű” a válasz, Vettel a hibás, majd visszakérdezett.

“Az én véleményem? Német vagyok, szóval óvatosnak kell lennem…” – viccelődött Rosberg. “De egyszerű az eset: hogy őszinte legyek, az autósport világából nálam jobban senki sem ismeri Lewist, szóval szerintem én ítélhetem meg legjobban a dolgot. Egyértelműen nem szándékosan lassított, ez biztos” – tette felelőssé Vettelt a világbajnok is.