A Red Bullt előzetesen a 2017-es Forma-1-es szabályváltozások nagy nyertesének tippelték, de a Milton Keynes-i csapat messze elmaradt a várakozásoktól, teljesítmény alapján a senki földjén álló harmadik erő a csapat, a versenyeiket ráadásul műszaki hibák, rossz stratégiai-taktikai döntések is gyengítik.

Az elmúlt két versenyhétvégén Max Verstappen húzta a rövidebbet: miután Monacóban a bokszkiállások után előrelépés helyett visszaesett, a vasárnapi Kanadai Nagydíjon remek rajtot követően a 2. helyről esett ki. A holland ifjonc mostanra eléggé leeresztett.

“Egyszer csak elszállt a hajtás. Gyorsítani akartam, de minden leállt, még a kijelző is, a csapatnak sem tudtam szólni. Ez nagyon frusztráló, amikor a 2. helyen haladva történik. A rajt nagyon jó volt, talán a legjobb, amióta a Red Bullnál vagyok, a végén mégis üres kézzel távozhatok, ami rohadt nagy szívás” – mondta.

A kérdésre, hogy mit vár a következő, Azerbajdzsáni Nagydíjtól, így felelt: “Nem igazán érdekel. Az egész eddigi szezonom egy nagy szar, minden.”

Verstappen főnöke, Christian Horner bízik benne, hogy a versenyző összeszedi magát:

“Nyilván csalódott, hiszen nagyszerű pozícióban volt, de szerintem ebből erőt meríthet. Ha távolabbról nézi, láthatja, hogy nagyon jól versenyez és az autó is egyre erősebb. Szóval bár az eredmények nem jöttek, az idény hosszú, kiegyenlítődnek majd a dolgok, eljön az ő ideje is.”

A Suzuki meghódította a világ leghíresebb szerpentinjét