A Toro Rosso 2017 után nem változtatott versenyzői felállásán, az idei évnek is a 2015-ben bemutatkozott Carlos Sainzzal és a 2014-ben náluk debütált, de 2015-ben és 2016 elején a Red Bullnál versenyző, majd Max Verstappen kedvéért visszaküldött Danyiil Kvjattal vágtak neki.

A Red Bull kisebbik, utánpótlásnevelő alakulatánál eddig egyetlen versenyző sem töltött még három szezonnál többet, így adja magát a kérdés, hogy 2018-ra változtatnak-e. A csapatfőnök, Franz Tost sem tudja egyelőre, de ő nem bánná, ha minden maradna a régiben.

“Ez a döntés a Red Bull hatásköre, szóval majd meglátjuk. De ha a mostani pilóták maradnak, én örülnék. Kevés jobb csapat van a miénknél. Mindketten fiatalok még, sokat fejlődhetnek. 22 és 23 évesek, semmiképp sem nevezhetők öreg versenyzőknek. Majd meglátjuk, mit dönt a Red Bull, de szerintem az egész csapat nagyon örülne, ha ők maradnának” – magyarázta a Motorsport.comnak.

F1: Októberig váratják a Toro Rosso-pilótákat 1

Carlos Sainz tavaly óta többször is hangsúlyozta már, hogy szeretne feljebb lépni, és kicsit fogolynak érzi magát, amiért a Red Bull nem engedte például a Renault-hoz, amikor tavaly hívták, ugyanakkor a 2016-os GP2-bajnok, az idei évre Japánba “száműzött” Red Bull-nevelt, Pierre Gasly pedig minden bizonnyal F1-es lehetőséget vár, ezért nem lesz könnyű megoldást találni…

“Ahogy mondtam, minden attól függ, mit dönt a Red Bull, de a döntés csak szeptemberre, októberre várható” – szögezte le Tost.