A mercedeses Lewis Hamilton a múlt hétvégén Fernando Alonso Indy 500-as részvétele kapcsán arról beszélt, hogy a spanyolt igen nagyra tartja, az Indycarra viszont nem vet jó fényt, hogy a kétszeres világbajnok első próbálkozásra az 5. helyre kvalifikálta magát a versenyre, azaz újoncként verte az állandó versenyzők zömét.

Az Indycar veteránja, a szériát 2004-ben, magát az Indy 500-at 2013-ban megnyerő Tony Kanaan (nyitóképünkön Alonsóval) nagyon nem vette jó néven a fitymáló megjegyzést.

“Mit is mondhatnék? Hamilton tavaly egy kétversenyzős bajnokságban lett második, szóval jobb, ha nem beszél” – utalt arra, hogy a domináns Mercedes volánjánál csakis csapattársát, Nico Rosberget kellett megvernie, de a német győzött.

“Öröm volt Fernando itteni jelenléte. Szerény, alázatos, nem úgy, mint egyes nyilatkozgató kollégái” – tette hozzá.

F1: Visszaszólt Hamiltonnak az Indycar-veterán 1

Alonso az Indy 500-on a verseny első felében remekelt, háromszor is vezette a mezőnyt, később egy kicsit visszaesett, de a top10-ben haladva jó esélye volt arra, hogy a hajrában a közvetlen élmezőnyben küzdjön, azonban 21 körrel a vége előtt a Honda-motor meghibásodása miatt kiesett.

A 24. helyen rangsorolt F1-világbajnokot végül így is az év újoncának választották – bár van, aki nagyon nem ért egyet ezzel –, ráadásul 305 ezer dolláros (kb. 85 millió Ft) pénzdíjat is bezsebelt.

“Ezt kell mesélnem a Forma-1-es srácoknak! Nagyon jó rendszer ez, szerintem ezután több F1-es is jön majd” – mondta Alonso, akit meglepett, hogy a kiesés után is ennyit keresett.