Ma délben – magyar idő szerint 18 órakor – Indianapolisban a mclarenes Fernando Alonso rajhoz álla legendás amerikai formaautó-futamon, az Indy 500-on. A kétszeres Forma-1-es világbajnok átruccanása hatalmas érdeklődést keltett mind az F1-es közönség, mind az amerikai nézők, autósport-rajongók körében.

Az Indy 500-at 1969-ben megnyerő, 1978-ban F1-es bajnoki címet szerző amerikai versenyzőlegenda, Mario Andretti a napokban arról beszélt, szeretne több hasonló lépést látni:

“Nagyon szeretném itt látni Lewist, bármelyik élversenyzőt. Nagyszerű lenne a sportág számára. Mindannyiuknak hatalmas szurkolótábora. Hozzuk át Kimit, Vettelt, akárkit! Nagyon szeretném ezt, pont.”

F1: Hamilton leszólta az Indycart 1

“Szerintem ez mindenkinek hasznára válna, a Forma-1-nek is jó lenne. Mindannyian imádjuk a versenyzést, vannak akik rajonganak a Forma-1-ért, az Indycarért, a NASCAR-ért. Mindenütt plusz érdeklődést generálna a dolog. El tudják képzelni, mi lenne, ha a mi egyik élversenyzőnk beülhetne egy harmadik Ferrariba vagy Mercedesbe? Őrület lenne.”

 

Andretti ugyan elsőként Lewis Hamiltont nevesítette, és a Mercedes angolja nagy Amerika-rajongó is, úgy tűnik, az Indycarba hiába várják, a hétvégén ugyanis elég lefitymálóan beszélt a szériáról Alonso kiruccanása és ottani időmérős eredménye kapcsán:

“Megnéztem az eredményeket, Fernando első próbálkozásra az 5. lett, komolyan, mit mond ez az Indyről? Fernando nagyszerű versenyző, és ha a Forma-1-ben nem nyerhet, más versenyeket keres. De hogy 5. legyen az állandó versenyzők ellen? Érdekes…”

F1: Hamilton leszólta az Indycart 2