A francia L’Equipe-ben arról írnak, hogy a Renault akár idény közben a Force Indiá-s Sergio Perezre cserélné a szezonkezdet óta bukdácsoló, teljesen eredménytelen Jolyon Palmert. Míg a mexikói átcsábítása teljesen valószínűtlen, az alapelképzelés, Palmer lecserélése nagyon is valós.

A Renault F1-es főnöke ezt így szó szerint nem mondta ki, de szavai alapján egyértelmű a helyzet:

“Két pontszerzésre képes pilótára van szükségünk. Mindent megteszünk, hogy Jolyon túljusson ezen a nehéz időszakon” – idézte Cyril Abiteboult az AFP hírügynökség. “De eredményekre van szükség. Nico (Hülkenberg) bizonyítja, hogy az autó alkalmas a pontszerzésre, szóval Jolyonnak is hoznia kell a maga részét. Nagyon támogatjuk őt, és nincs terv (a cserére), de borzalmasan kiélezett a verseny, mindenkin ott a nyomás, hogy hozza az eredményeket. Egyelőre hadd elemezzük ki a helyzetet” – folytatta.

Ha év közbeni cserére kerülne a sor, a Renault bevetheti orosz tesztpilótáját, Szergej Szirotkint, vagy akár a Red Bull-lal is megegyezhet az idénre Japánba “száműzött” tavalyi GP2-bajnok, Pierre Gasly fél idényes bemelegítéséről.