A Renault 2017-re a Force Indiától átcsábított Nico Hülkenberget ültette a brit Jolyon Palmer mellé, a német pilótával pedig nagyon elégedettek is.

“Nico nagyon fontos szerepet játszik, pontosan rá van szükségünk a Renault-nál. Nagyon karizmatikus, erős karakter, aki képes folyamatosan előrevinni a csapatot” – mondta róla a Renault tanácsadója, a négyszeres világbajnok Alain Prost a monacói hétvégén.

Palmer ellenben pocsékul teljesít, kisebb csoda kellene ahhoz, hogy 2017 után is maradhasson, de nem is fog. A Renault ugyan nem szeretné a McLarentől minden bizonnyal távozó Fernando Alonsót, de keresi az új pilótát, sőt, ha hinni lehet a francia L’Equipe-nek, már meg is találták az illetőt.

A sportlap úgy tudja, komoly tárgyalásokba kezdtek az idén – Monacótól eltekintve – remeklő Force Indiá-s Sergio Perezzel, 2018-ra örömmel ültetnék őt az autóba, sőt akár már idén neki adnák Palmer helyét, bár gyakorlatilag kizárt, hogy mostani csapata év közben elengedje a mexikóit.

A volt csapattárs Hülkenberggel való újbóli közös munka és a Renault hosszabb távú potenciálja vonzó lehet Perez számára, ugyanakkor biztosan nem fogja elkapkodni a döntést, hiszen több nagycsapatnál is lehet üresedés, Kimi Räikkönen ferraris ülése pedig még a franciák ajánlatánál is jobb lehet. A 27 éves mexikói korábban a Ferrari versenyzői akadémiájának neveltje volt.