A 44. körig úgy tűnt, Sebastian Vettel megnyerheti a 2017-es Forma-1 Spanyol Nagydíjat, azt követően, hogy a rajtnál az élre állt, ám az őt üldöző Lewis Hamilton kihasználva az eltérő stratégia miatt lágyabb abroncsait, kifékezte a célegyenes végén és átvette a vezetést. A Ferrari reménykedett benne, hogy Hamilton lágy gumijai a végére elkopnak és Vettel visszatámadhat, de ez nem történt meg.

Ez volt Hamilton idei második győzelme, míg pályafutása során 55. alkalommal nyert. Sikerével faragott hátrányából a bajnokságban, jelenleg 98 pontja van a 104 pontos Vettellel szemben.

A dobogó ellenére Red Bull nem örülhet nagyon a Barcelona melletti pályán mutatott teljesítménynek, hiszen Ricciardo elsősorban nem magának köszönheti az eredményt, hárman is kiestek előle. Max Verstappen és Kimi Räikkönen a rajt után összeütköztek, míg Valtteri Bottas a 39. körben kigyulladó autóval parkolt le a pálya szélén. Ennél sokkal sikeresebb volt a Force India, amelynek versenyzői a negyedik és ötödik helyet hozták el.

Sergio Perez, Esteban Ocon mögött Nico Hülkenberg, Carlos Sainz, Pascal Wehrlein, Danyiil Kvyat, Romain Grosjean jutott be a top 10-be. Fernando Alonso idén először célba ért, a 12. helyen végzett azt követően, hogy a rajt után leszorították a pályáról.

A Spanyol Nagydíj részletes beszámolója itt olvasható.

f1_barc_fut

f1_barc_bajn_2

f1_barc_bajn_1