Napos és meleg időben kezdték meg a pilóták a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, ahol végül a mercedeses Lewis Hamilton szerezte meg a pole pozíciót. Mögötte a Ferrari pilótája, Sebastian Vettel végzett a második helyen, Valtteri Bottas pedig a harmadik helyről rajtolhat vasárnap.

Lewis Hamilton

Mindenkinek köszönöm, a szurkolók itt is fantasztikusak! Úgy érzem, hogy az utóbbi 10 évben mindig támogatnak azzal, hogy kijönnek. Remek munkát végzett a csapat és nagyon büszke vagyok rá, hogy végre újra visszatértünk az élre. Az első köröm a Q3-ban nagyon jó volt, ahogyan a Q1 és Q2 sem volt rossz. Az utolsó köröm azonban lehetett volna jobb. De amikor kinéztem, láttam, hogy szurkolnak és lobognak a zászlók, amitől nagyon boldog voltam. Ez a látvány mindig nagy löketet ad, olyan, mint ha otthon lennék. A szurkolóktól lesz ilyen jó a hétvégék hangulata.

Sebastian Vettel

Annyi kört futottam már itt, olyan rég járunk ide, az utolsó sikánt mégis elrontottam. Kicsit zavarosan alakult az időmérő. Az első Q3-as körömmel nem voltam maximálisan elégedett. Éreztem, hogy van még benne, és a második köröm nagyon jó is lett utána. Sűrű volt a délelőtt, az utolsó pillanatban ki kellett cserélnünk a motort, emiatt épphogy elkészült a kocsi. A mai nap igazából a szerelőknek köszönhető, még Kimi emberei is segítettek. Két óra alatt kicserélték a motort. Nem látták méh, milyen szétszedve, de nagyon sok alkatrészt kell újra összerakni. Kész csoda, hogy ki tudtam jönni. Köszönettel tartozom az egész csapatnak! Az autó nagyon jó és tegnap már jól is éreztem magam benne, ma pedig kihoztuk belőle azt, amit lehetett.

Valtteri Bottas

Mindig nagyon jó, amikor a második sorból indulhatok, de nem ez volt a legjobb köröm ezen a hétvégén. Vissza kellett tenni a régi motort is ma délelőtt, ami biztos nem segített. Ennek ellenére mindenki jó munkát végzett, én pedig újra elindulhattam.