Alonso annyira szenved a versenyképtelen McLarennél, hogy a Monacói Nagydíj helyett inkább a legendás Indy 500-on indul egy Honda-motoros autóval. Valószínűleg csoda kellene ahhoz, hogy a spanyol szerződést hosszabbítson a wokingiakkal, de még az is kérdéses, hogy az F1-ben marad-e.

“Most sűrű időszak van, nincs idő a jövővel foglalkozni. Hogy itt van-e az idő az F1-en kívüli kihívásokat keresni vagy lesz-e lehetőségem bajnok a bajnoki címért küzdeni itt? Mindenre nyitott vagyok.  Nagyon bízom benne, hogy előbb-utóbb javulnak a dolgok, de szeptember-októbertől bármilyen tárgyalásra nyitott leszek. Történjen az a McLarennel vagy bármelyik másik csapattal” – mondta Alonso.

“Jelenleg versenyképtelenek és megbízhatatlanok vagyunk, de hosszú az év, tehetünk még fontos lépéseket. Még mindig remélem, hogy lesz minek örülnöm az év második felében.”

“A július hosszú lesz, de utána, a nyári szünetben lesz idő annak elemzésére, hogy mennyit fejlődött a csapat, pontosan merre haladunk, és hogy mit várhatunk a következő évtől.”