A Bahreinben befejeződött az első szezon közbeni tesztjének első napja, igaz, nem mindenki számára, Sebastian Vettel a Pirelli kérésére – a csapatok jóváhagyása mellett – túlórázik, este 9-ig körözget majd, mert korábban műszaki problémák miatt időt veszített.

Ami a saját programjukat teljesítő többieket illeti, a mercedeses Lewis Hamilton zárt az élen mind a köridő, mind a megtett táv tekintetében. Hajszál híján 100 kört ment az angol, pedig a napot elektronikai problémával kezdte.

Majdnem ugyanilyen sokat futott a másik Ferrarival a csapat tesztelője, Antonio Giovinazzi.

A délelőtti leggyorsabb, Daniel Ricciardo délután már nem ment olyan jól, a Red Bull garázsába is bekukkantott a technika ördöge: a Renault-motor elromlott, korán véget ért a munka. Az erőforrást szerdára frissre cserélik.

Délelőtt egy másik Renault-motor is megadta magát, a Toro Rossónál vezető ifjoncnak, Sean Gelaelnek is végig kellett várnia egy cserét.

f1_bahrein_teszt_1_05

Azért a motorproblémák terén továbbra is a McLaren-Honda a király: a versenyhétvégi három meghibásodás után a tesztre új specifikációjú darabot szállítottak Japánból, de a tesztpilóta Oliver Turvey mindössze két kört tett meg reggel, mielőtt a hibridrendszer vízszivárgása miatt annyi lett neki. A narancs-fekete autó a nap túlnyomó részében a garázsban vesztegelt, amíg még újabb erőforrást szereltek be, a wokingi csapat végül kemény 17 körrel zárta a napot. Katasztrófa, szégyen, kutyakomédia.

bah_teszt_1_du