Nico Rosberg hatalmas meglepetést okozva tavaly a világbajnoki cím megnyerése után öt nappal bejelentette, hogy búcsút int a versenyzésnek, elhagyja a Forma-1-et. A német versenyző azért egyáltalán nem fordított hátat az F1-nek, már a barcelonai teszten is feltűnt a Mercedes garázsában. Vajon máris visszavágyik?

“A a versenyzőként való visszatérés kizárt” – nyilatkozta a Sport Bildnek, elismerve, hogy azért felemás érzései lesznek, amikor elindul a szezon. “Biztosan lesznek fura pillanatok, amikor első ízben látom a versenyt a tévében. Továbbra is nagy rajongója vagyok a Forma-1-nek.”

rosberg_bajnok_2

“De már kihívásokat keresek, és nagyon jól érzem magam így. Évi 20 futam igazi mókuskerék, mondjuk azért a világ legjobb mókuskereke! Szenvedélyes versenyző vagyok, igazán élveztem a pályafutásomat. De a Forma-1 nem játszótér, ahhoz hogy mindkenkit legyőzzünk, a bajnoki sikerhez mindent bele kell adni.”

A 31 éves német a más szerepben való F1-es tevékenységet, valamilyen csapatvezetői munka lehetőségét azért nem zárja ki:

“Nem mondok nemet. Sok minden lehetséges. De egyelőre leginkább a szociális programok foglalkoztatnak, gyerekek, hátrányos helyzetű emberek, számomra fontos témák ezek. De később segíthetnék más pilótákat tanácsadóként, menedzserként, vezetői szerepben.”