A mercedeses Nico Rosberg tavaly alig öt nappal a világbajnoki cím megnyerése után bejelentette, hogy búcsút int a Forma-1-nek, visszavonul. A döntés gyakorlatilag mindenkit meglepetésként ért, a csapat elnökét, Niki Laudát pedig valamiért különösen rosszul érintette, több nyilatkozatában is ellenséges, kritikus hangon beszélt Rosbergről.

1975, ’77 és ’84 világbajnoka mostanra megenyhült, a napokban így nyilatkozott az ORF-nek:

“Hadd hozzam fel a védelmemre, hogy az én időmben idényenként legalább egy pilóta meghalt, szóval egészen más volt a hozzáállásunk a Forma-1-hez. A mi időnkben igazán nagy dolog volt eljutni a világbajnoki címig, szóval a bajnok mindig meg is akarta védeni a címet.”

Az osztrák legenda hozzátette, elsősorban csapatvezetőként rágott be Rosbergre az amúgy 2018 végéig leszerződtetett Rosbergre: “1200 dolgozónk van, akikért felelős vagyok. Versenyzőként megértem őt, de a felelősség szempontjából igen meglepő volt.”

barcelona_teszt03_06

Lauda számára az is meglepetést jelentett, hogy Rosberg a már az els barcelonai teszten beugrott a csapathoz látogatóba:

“Hogy őszinte legyek, eléggé meglepett. Ha abba akarom hagyni a Forma-1-et, akkor távol maradok tőle, hogy rendesen kiélvezhessem a feleségemmel és gyerekemmel töltött időt. Persze nem hiszem, hogy vissza fog térni. Szerintem nagyon jól érzi magát otthon.”