Lewis Hamilton az elmúlt pár évben igazi globális celebbé “fejlesztette” magát – divatbemutatókra, díjkiosztó gálákra jár, popsztárokkal barátkozik, divatfotózásokon pózol, bulizik, mint ha 1999 lenne – ami miatt sok kritika is éri.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint ezzel nincs gond, és ők amúgy is a másik oldala miatt alkalmazzák az angolt, akinél nincs jobb versenyző:

“Az emberek nagy tévedésben vannak, ha azt hiszik, a divatbemutatók jelentik Lewis fő tevékenységét. Amellett, hogy ő a legjobb autóversenyző, egyszerűen még érdekes személyiség is. Ellátja a bulvársajtót alapanyaggal. Sztorikat kínál. Ahhoz, hogy valaki ünnepelt figura legyen, dráma kell, ő pedig megadja nekik. Médiajelenség, de nagyon jó versenyző is.”

“Ahogy a héten megint láttam, hogyan dolgozik… A hosszú etapjain a hét legjobb tesztteljesítményét láttam. Hihetetlen, milyen képességei vannak. Lewis kivételes ember, vagány személyiség, amikor pedig formában van, egyszerűen verhetetlen. Amikor 100 százalékon üzemel, ő a legjobb. Ilyenkor nem kérdés, miért ül az autóban és miért ő a legjobban fizetett pilóta” – áradozott Wolff.